Pudding owocowo-czekoladowy na ciepło

 

Zdrowych deserów nigdy dosyć, a w Microclimacie dawno żadnego nie było. Zatem nadrabiam tę zaległość deserem bardzo wpisującym się w jesienny klimat i poprawiającym nastrój.

Jesień to ta pora roku w której możemy się cieszyć najlepszymi polskimi owocami, dlatego dzisiejszy deser to owocowy pudding z jabłkami i gruszkami. A ponieważ jest już chłodno i coraz bardziej depresyjnie ciemno, proponuję wersję czekoladową na ciepło. Doda nam pozytywnej energii, rozgrzeje i nie odłoży zbędnych kalorii.

Składniki

-dwa jabłka i dwie gruszki starte na grubej tarce

-po łyżce nasion Cha, wiórków kokosowych i naturalnego kakao

-szczypta cynamonu

-kilka kropel soku z limonki

-woda kokosowa

-rozdrobnione orzechy arachidowe lub inne ulubione

-opcjonalnie odrobina miodu

Wykonanie

Starte owoce prużyć na patelni z nasionami Cha, wiórkami, cynamonem i limonką. Podlewać wodą kokosową i prużyć, aż nasiona Cha puszczą klej, a owoce staną się miękkie. Do miękkiej i kleistej masy dodać kakao i dokładnie wymieszać. W zależności od słodkości owoców dosłodzić miodem. Każdą porcję posypać rozdrobnionymi orzeszkami.

Smacznego 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *