Dzisiejsza propozycja, to wariacja na temat popularnej, indyjskiej potrawy Chicken Masala. Pikantna, rozgrzewająca zupa pełna warzyw, lekkostrawnego mięsa i orientalnych aromatów. Pełnowartościowe danie bez zbędnych „zapychaczy” w ciągu 30 minut… czyli to co lubię najbardziej.
Składniki
-ok. 500g. udżca drobiowego pokrojonego w gruba kostkę
-opakowanie mrożonych warzyw chińskich
-pomidory w puszce
-3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
-ok. 1/2 szklanki mleka
-jogurt naturalny
-łyżeczka przyprawy garam masala
-łyżka pasty kashmiri masala
-łyżeczka słodkiej papryki w proszku
-sól do smaku
Przygotowanie
Zagotować wodę z mięsem. Pogotować chwilę, po czym dodać warzywa, czosnek, pomidory oraz przyprawy. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Dolać mleko, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Do każdej porcji na talerzu dodać po łyżce jogurtu. Można posypać kolendrą.
Smacznego
