Pikantna zupa Masala

Dzisiejsza propozycja, to wariacja na temat popularnej, indyjskiej potrawy Chicken Masala. Pikantna, rozgrzewająca zupa pełna warzyw, lekkostrawnego mięsa i orientalnych aromatów. Pełnowartościowe danie bez zbędnych „zapychaczy” w ciągu 30 minut… czyli to co lubię najbardziej.

Składniki

-ok. 500g. udżca drobiowego pokrojonego w gruba kostkę

-opakowanie mrożonych warzyw chińskich

-pomidory w puszce

-3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

-ok. 1/2 szklanki mleka

-jogurt naturalny

-łyżeczka przyprawy garam masala

-łyżka pasty kashmiri masala

-łyżeczka słodkiej papryki w proszku

-sól do smaku

Przygotowanie

Zagotować wodę z mięsem. Pogotować chwilę, po czym dodać warzywa, czosnek, pomidory oraz przyprawy. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Dolać mleko, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Do każdej porcji na talerzu dodać po łyżce jogurtu. Można posypać kolendrą.

Smacznego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *