Pikantna zupa Masala

Dzisiejsza propozycja, to wariacja na temat popularnej, indyjskiej potrawy Chicken Masala. Pikantna, rozgrzewająca zupa pełna warzyw, lekkostrawnego mięsa i orientalnych aromatów. Pełnowartościowe danie bez zbędnych „zapychaczy” w ciągu 30 minut… czyli to co lubię najbardziej.

Składniki

-ok. 500g. udżca drobiowego pokrojonego w gruba kostkę

-opakowanie mrożonych warzyw chińskich

-pomidory w puszce

-3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

-ok. 1/2 szklanki mleka

-jogurt naturalny

-łyżeczka przyprawy garam masala

-łyżka pasty kashmiri masala

-łyżeczka słodkiej papryki w proszku

-sól do smaku

Przygotowanie

Zagotować wodę z mięsem. Pogotować chwilę, po czym dodać warzywa, czosnek, pomidory oraz przyprawy. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Dolać mleko, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Do każdej porcji na talerzu dodać po łyżce jogurtu. Można posypać kolendrą.

Smacznego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *