Czas na zdrowy, czekoladowy deser. Czy to możliwe ? Oczywiście. Ten pyszny pudding, jest tego najlepszym dowodem 🙂
Uwielbiam czekoladę i wszelkiego rodzaju czekoladowe kombinacje. Mam do niej słabość i mimo dbania o sylwetkę nie mam zamiaru z niej zrezygnować. Nauczyłam się dokonywać właściwych wyborów i dzięki temu mogę bezstresowo cieszyć się czekoladowym smakiem. Mówiąc o czekoladzie nie mam na myśli mlecznych ani białych czekoladopodobnych produktów. Niewiele one mają wspólnego z prawdziwym smakiem i prawdziwymi wartościami czekolady. Jest w nich za dużo cukru i utwardzonych tłuszczy trans. Moje wybory padają więc na deserową i gorzką czekoladę, najlepiej na orzechach lub owocach. Czekoladowy pudding, też zamieniłam na zdrowszą i o wiele smaczniejszą wersję, którą przedstawiam dzisiaj.
Przygotowanie go jest banalnie proste i ekspresowe. Wystarczy zmiksować dwa dojrzałe banany, miękkie awokado i dwie łyżeczki kakao (prawdziwe, gorzkie kakao). Jeżeli banany są mało słodkie można opcjonalnie dosłodzić ksylitolem lub miodem. Po zmiksowaniu powstaje puszysty, kremowy pudding o wspaniałej konsystencji. Każdą porcję puddingu, posypałam zmielonymi orzechami włoskimi ale mogą to być np. prażone wiórki kokosowe lub płatki migdałów.
Smacznego 🙂

Koniecznie musze wyprobowac! Brzmi przepysznie i zdrowo przy okazji 🙂
http://www.messbyus.com
A do tego, robi się błyskawicznie 🙂 Smacznego 🙂