Sałatka z krewetkami i awokado

Dzisiejsza propozycja dedykowana jest tym, którzy lubią krewetki, a brakuje im pomysłu na ich podanie inaczej niż po prostu usmażone. To jedna z opcji, którą można urozmaicać na różne sposoby, dodając ulubione warzywa i owoce.

W restauracjach często możemy spotkać krewetki podawane na sałacie i po tę wersję sięgam najchetniej. Moja propozycja jest jej urozmaiceniem. To zdrowa, pyszna przekąska dobra o każdej porze roku.

 

Składniki

-krewetki

-mix ulubionych sałat

– pokrojone w kostkę miękkie awokado

-cebula pokrojona w kostkę

-1-2 ząbki czosnku

-masło klarowane

-sok z limonki

-sól i pieprz

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i osączyć z wody. Na patelni rozgrzać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. dodać krewetki, posolić i usmażyć lekko rumieniąc. Na półmisku ułożyć sałaty, awokado, cebulkę i usmażone krewetki. Całość skropić sokiem z limonki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *