Dzisiejsza propozycja dedykowana jest tym, którzy lubią krewetki, a brakuje im pomysłu na ich podanie inaczej niż po prostu usmażone. To jedna z opcji, którą można urozmaicać na różne sposoby, dodając ulubione warzywa i owoce.
W restauracjach często możemy spotkać krewetki podawane na sałacie i po tę wersję sięgam najchetniej. Moja propozycja jest jej urozmaiceniem. To zdrowa, pyszna przekąska dobra o każdej porze roku.
Składniki
-krewetki
-mix ulubionych sałat
– pokrojone w kostkę miękkie awokado
-cebula pokrojona w kostkę
-1-2 ząbki czosnku
-masło klarowane
-sok z limonki
-sól i pieprz
Przygotowanie
Krewetki rozmrozić i osączyć z wody. Na patelni rozgrzać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. dodać krewetki, posolić i usmażyć lekko rumieniąc. Na półmisku ułożyć sałaty, awokado, cebulkę i usmażone krewetki. Całość skropić sokiem z limonki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego.
